ÅR FÖR ÅR

En snabbgenomgång. Ett urval bitar ur min livsmelodi. Kalla det CV om du vill. Eller ett potpurri.

1958
Föds den 29 september på Södersjukhuset i Stockholm. Är första barnet. Den lilla familjen bor i Midsommarkransen utanför Stockholm.

1959
Börjar sjunga. Det ska ta ytterligare ett drygt år innan jag börjar prata. Flyttar till Sköndal.

1960
Får en lillasyster. Säger mina första ord: ”Pappa spelar tennis”.

1961
TV-debuterar i barnprogrammet ”Småstad”. Sjunger Birger Sjöbergs ”Längtan till Italien”, första versen, och vägrar sedan att sjunga mer. Lasse Lönndahl och programledaren försöker muta mig med pepparkakor, men jag är obeveklig.

1963 
Får en lillasyster till. Lär mig läsa. Börjar lekis.

1965 
Får en tredje lillasyster. Börjar skolan.

1966  
Flyttar till Saltsjö-Boo.

1967 
Börjar spela blockflöjt. Flyttar till Vendelsö.

1968
Börjar spela fiol.

1969
Vill inte spela fiol mera.
Flyttar till Göteborg. Flyttar till Orminge. Lyssnar på Beatles.

1970
Börjar spela piano.

1972
Flyttar till Saltsjö-Duvnäs.

1974
Börjar gymnasiet. Går med i skolkören.  Lyssnar på Hoola Bandoola Band. Och ABBA.

1975
Går med i elevrådet. Blir ordförande i festkommittén. Sjunger i kören och i andra lösa konstellationer.

1976 
Skriver mina första låttexter. Sjunger ihop med några killar som kan spela gitarr. En av dom sätter musik till mina texter.

1977
Tar studenten. Jobbar som lärarvikarie i grundskolan. Går på Berghs och utbildar mig till projektledare.

1978 
Flyttar hemifrån. Börjar jobba på Magnus Ladulås som servitris.

1979
Jobbar på Magnus Ladulås och på DNs annonsavdelning.

1980 
Reser till Israel och jobbar på kibbutz. Plockar apelsiner, packar plastpåsar och mjölkar kor i ett halvår.

1981
Jobbar på annonsbyrå och lär mig bli originalare. På kvällarna jobbar jag på Berns Salonger som placös. Och drömmer om att stå på scenen.

1982
Jobbar som originalare på dagarna och på Berns på kvällarna. Går på Tillskärarakademin. Tar sånglektioner. Drömmer om teatern.

1983
Tar drömmarna på allvar och börjar på Teaterverkstan. Efter en provmånad blir jag antagen som elev på den ettåriga utbildningen. Extrajobbar på Vasan som biljettvärdinna. Ser Brel-föreställningen på Göta Lejon och blir knockad. Lyssnar på Lars Forssell-visor, sjunger Brecht, Piaf och Brel.

1984
Får en aha-upplevelse när jag sjunger Jacques Brels “Amsterdam” i en kabaré och förstår att det är som sångerska och visartist jag ska fortsätta. Söker till scenskolan i Malmö och spricker i sista provet. Ser det som ett tecken. Går Teaterverkstans sommarkurs och börjar sedan andra året på utbildningen till hösten. Sjunger kabarésånger och lyssnar på allehanda visor.

1985
Tar examen från Teaterverkstan. Lyssnar på Brel och Piaf. Blir antagen till Musikallinjen på Kulturama. Sjunger ur ”West Side Story”, ”Cabaret”, ”Chicago” och en massa andra musikaler. Bildar kabarégrupp med några klasskompisar.
Möter Leif. Och blir gravid. Flyttar ihop.

1986
Blir mamma till Jocke och drabbas av den totala kärleken. Tar mammaledigt och har ett sabbatsår från scenvärlden.

1987
Börjar jobba som talboksinläsare.
Medverkar i Musikallinjens uppsättning av ”Chicago”. Får rollen som mamman i Gunilla Boëthius’ ”Kvinnan som gifte sig med en kalkon” på Gamla Stans teater. Och vinner talangjakten “Nya ansikten” på Södra Teatern med Jacques Brels “Amsterdam”.

1988
Flyttar isär – och blir singelmamma.
Engagemang i ”Annie get your gun” på Visby Sommarteater. Blir headhuntad till Stockholms Operettensemble och ”Cirkusprinsessan” som har premiär i september.

1989
Turné med ”Cirkusprinsessan”. Saknar min lille pojke så att jag tror att jag ska bli tokig. Tackar nej till fler turnéer med Operettensemblen, men är med under hela sommarsäsongen på Hallwylska palatset. Fortsätter som talboksinläsare. Börjar skriva låtar på allvar. Gör inhopp i Operettensemblens ”Czardasfurstinnan”.

1990
Producentjobb på Teater Giljotin. Läser talböcker. Skriver låtar.
Möter Bosse.

1991
Jobbar som talboksinläsare och servitris. Sjunger i Engelbrektskyrkans kör. Skriver låtar. Börjar på lärarhögskolan.
Blir sambo och bildar en “modern familj” med Bosse, hans Ted och min Jocke. Blir gravid.

1992
Blir mamma till Yonna i juni och drabbas ännu en gång av den totala kärleken.
Flyttar isär och blir singelmamma. Igen.

1993
Går på lärarhögskolan. Skriver låtar.

1994
Går på lärarhögskolan. Skriver låtar. Gör rollen som piccolon i Operettensemblens ”Vita Hästen”.

1995
Går på lärarhögskolan. Skriver låtar.

1996 
Tar examen från lärarhögskolan och får jobb på Mediagymnasiet. Skriver låtar.

1997
Jobbar på Mediagymnasiet. Skriver låtar. Går en kurs i inspelningsteknik. Spelar in min första demo med tre egna låtar under ledning av Rickard Nilsson. Och gör mitt första skivomslag.

1998  
Debuterar med mina egna låtar på scen. Samarbetar med gitarristerna Mauro Godoy, David Härenstam och Anders Lindh. På hösten spelar jag egna föreställningen ”Tjat om kärlek” på Mosebacke, och medverkar även i en Lars Forssell-föreställning. Tar en paus från lärarjobbet och frilansar som originalare/copywriter/informatör. Bildar bandet Paradis och släpper en singel, ”Bara när jag blundar”. Gör mitt andra skivomslag. Skriver låtar. Inleder samarbete med basisten Bosse Bjerkerot som arrangerar några låtar jag skrivit. Får några av dem förlagda av Warner/Chappell.

1999
Fortsätter frilanstillvaron och kombinerar med lärarjobb och sångjobb.

2000 
Spelar egna föreställningen ”Den mänskliga faktorn” på Scala-teatern i Stockholm tillsammans med Margareta Hjern, Pontus Helander och P-A Ericsson. Catherine Parment regisserar. 40 föreställningar för skolor och vuxenpublik. Produktionen sker i samarbete med Studiefrämjandet och med stöd av bl a SAMI och Stockholms Stads Kulturförvaltning. Texterna till föreställningen släpps som bok i samarbete med Ordfront. Singeln ”Som ett barn” spelas in och säljs till förmån för BRIS. Träffar Annika Stigmark och arrangerar tillsammans med henne en ”Lilith Eve” den 8 mars – vi är sju kvinnliga singer/songwriters som delar på Alcazars scen. Fullsatt. Och vi förstår att vi har något speciellt här.
Möter legendariska Git Magnusson som blir min mentor och lotsar mig in i visans värld. Följer med till Nordvisas årsmöte på Säröhus för första gången och möter ”likasinnade” från hela Norden. Däribland min blivande livskamrat Wesley. Fast det vet jag inte än.
Får jobb på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) som lärare i muntlig framställning, ett läsårsvikariat.
I december grundar vi Musikföreningen Lilith Eve och börjar planera för en 8-marskonsert 2001. Jag blir ordförande, och Annika sekreterare.

2001 
Att bilda föreningen Lilith Eve visar sig vara ett genidrag, då vi som förening får enorm uppmärksamhet i media för vår 8 mars-konsert som detta år hålls på Stallet. Fullsatt och lång kö ringlande utanför. Efter mediahajpen får vi många nya medlemsansökningar, och föreningen börjar växa. Vi startar Klubb Cornelia i Cornelisrummet på Mosebacke. Och får vara med om Ane Bruns första Stockholmsspelning.
Medverkar med tre låtar på samlings-cd:n Vismosaik. Inleder samarbete med pianisten Per Rosenius.
Arrangerar ”Visfest på Mosebacke” med Git Magnusson i juni.
Lilith Eve inleder samarbete med Kungsträdgårdens Park och Evenemang AB, och den första ”Lilith Eve i Kungsan” äger rum i juli. Spelar på Visfestival Holmön.
Jag tar uppdrag som projektledare för ett stort projekt och håller bokstavligen på att jobba ihjäl mig. Går in i väggen i oktober och blir sjukskriven. Tar mig ändå till Särö och blir omfamnad av musiken.
Vikariatet på SMI tar slut men jag blir erbjuden att fortsätta som kursledare i Muntligt berättande.
Designar affischer och hemsidor.

2002
Lilith Eve startar ”Öppen scen” och årets 8-marskonsert äger rum på Musikmuseet. Fullsatt även detta år. Ny omgång av Visfest på Mosebacke tillsammans med Git. Tar mig sakta tillbaka från sjukskrivningen och börjar under hösten arbeta som talboksinläsare igen, och återvänder som Muntligt berättande-lärare på SMI.
I november går Git oväntat bort och lämnar ett stort tomrum.
Skriver låtar. Designar affischer och hemsidor.

2003
Jag lämnar ordförandeposten i Lilith Eve och går över till att vara vice ordförande. Bildar bandet Lill-Britt Siv tillsammans med Maria Lindström, Fanny Holm och Lolita Ray. Vi debuterar på Nordiska Folkhögskolan och spelar även på Söders Visdag på gamla fina Tantogården. I augusti lämnar Fanny gruppen, och Anna Eriksson blir ny medlem. Jag spelar på olika ställen i Stockholm och i övriga landet, bl a på Visfestival Holmön igen. Är mycket hedrad av att bli engagerad när Kungsträdgårdens programverksamhet  50-årsjubilerar den 22 augusti. Läser talböcker och undervisar på SMI. Skriver låtar. Designar affischer och hemsidor.

2004
Tilldelas Olrog-stipendiet. Blir invald i SKAP (Svenska kompositörer av populärmusik). Lill-Britt Siv spelar på Eggeby gård, Mosebacke Etablissemang, Restaurang Levelius och på Kabaré Foten. Dessutom festivalspelar vi på Skule Visfestival och på Katrineholms Visfestival. Egna spelningar runtom i Stockholm och övriga landet, bl a Kungsträdgården och Mosebacke.
Bosses oväntade bortgång i juni kastar en tung skugga över oss.

2005 
Påbörjar förberedelser för inspelningen av min första soloplatta under ledning av Gunnar Nordén. Lill-Britt Siv spelar runtom i Stockholm, bl a på Cornelisdagen på Mosebacke, och även i Finland – på Östnyländsk Visfestival i Borgå och Liljendal och på Ord och många visor på Pörtö.
Egna spelningar runtom i Stockholm. Läser talböcker. Undervisar på SMI. Skriver låtar. Designar affischer och hemsidor.
Jocke tar studenten.

2006 
Spelar in ep med Lill-Britt Siv, ”Längtan är min last”, som släpps i maj. Får arbetsstipendium från Konstnärsnämnden. Sverige-turné med Lill-Britt Siv med barn under sommaren. Under hösten basar Lill-Britt Siv för en kabaré hos Södra Fot i Skarpnäck. Musik, dikter, spektakel och gästartister. Utsålt och succé.
Egna spelningar runtom i Stockholm. Spelar in min soloplatta, och designar skivomslag. Samarbetar med Westin Promotion, förbereder skivsläpp.
Läser talböcker. Undervisar på SMI. Skriver låtar. Designar affischer och hemsidor.
Jocke flyttar hemifrån. Mamman är lite vilsen.

2007
Släpper min första solo-cd ”Anna Döbling” och åker på promotionturné. Releasefest på Mosebacke.  ”Maria-som-väntar” blir radiosingel och spelas flitigt i P4 och testas till Svensktoppen. I Finland spelas ”Maria” i Radio Vega och hamnar på Vega-listans förstaplats. Spelar dubbelt på Hangö-festivalen –  med Lill-Britt Siv på fredagskonserten och solo på lördagskonserten. Får arbetsstipendium från Konstnärsnämnden, så fantastiskt! Tack! Spelar på Geta Poesi och Visa och blir ihopföst med estradpoeten Solja Krapu och vi uppmanas att ”göra något tillsammans”. Ljuv musik uppstår när vi märker att mina låtar och hennes dikter gifter sig med varandra – det här gör vi om! Får vistelsestipendium från SKAP och tillbringar två veckor i Almunecar och skriver låtar till nästa platta. Lill-Britt Siv spelar på Klara Soppteater på Stadsteatern. Läser talböcker. Undervisar på SMI. Skriver låtar. Designar affischer och hemsidor. Gör omslaget till Maria Lindströms cd ”Nära till allt”. Lyssnar på Regina Spektor.

2008
Lill-Britt Siv spelar på Klara Soppteater på Stadsteatern. Jag turnerar i Österbotten med Maria Lindström med föreställningen ”Visor som värmer”. Turnerar med Lill-Britt Siv i Finland tillsammans med Thomas Lundin och Calle Pettersson, en omgång under våren och en omgång i augusti.  Egna spelningar på spridda ställen i Stockholm och övriga landet samt i Finland. Spelar föreställning med Solja Krapu i Umeå. Bildar Taube-grupp med Pierre Ström och Per Rosenius.
Får återigen arbetsstipendium från Konstnärsnämnden – tack! Läser talböcker, undervisar på SMI. Arrangerar Nordisk Visfestival på Musikmuseet i september, tillsammans med Lolita Ray, Pierre Ström och Billey Shamrock. Lämnar Lill-Britt Siv i oktober efter sex roliga år. Påbörjar inspelning av soloplatta nr 2. ”Snöänglar” som släpps som julsingel. Gästlärare på ”Skriv din sång”, låtskrivarkurs på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.
Den 18 december går min pappa bort efter en kort tids sjukdom. Och allt står stilla.

2009
Sorg och bedrövelse, och det planerade skivsläppet skjuts på framtiden.
Med Taube-gruppen spelar vi på Söders Visdag och Stockholms Taube-festival. Egna spelningar runtom i landet. Återupptar skivinspelning och skivsläppsförberedelser och skivomslagsdesign under hösten. Designar affischer och hemsidor. Gästlärare på ”Skriv din sång”, låtskrivarkurs på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Läser talböcker och undervisar på SMI.
Inser att Wesley är Mannen i mitt liv.

2010 
Skivsläpp ”Vem som helst” i februari. Promotionturné i samarbete med Westin Promotion och releaseparty på Underbara Bar. Spelningar i Stockholm och övriga landet. Taube-gruppen spelar i Kungsträdgården, på Söders Visdag och på Stockholms Taube-festival.Norge-turné i oktober tillsammans med Liv Kreken Kvalnes. Projektet/föreställningen ”Det var en gång en svensk, en sverigefinne och en finlandssvensk” tillsammans med Solja Krapu, Thomas Lundin och med Per Rosenius på piano tar form och vi premiärspelar på svenska dagen i Lovisa den 6 november. Därefter vidtar turné i södra Finland och i Stockholm. Gästlärare på ”Skriv din sång”, låtskrivarkurs på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.
Designar affischer och hemsidor och gör skivomslag: Monica Söderbergs ”Min allra bästa tid” och Lolita Rays ”Flickan av is”. Läser talböcker.
Gör min sista kurs på SMI.
Pendlar mellan Stockholm och Borgå. Viking Line och Norwegian får en stor del av min inkomst.

2011
Liten Finlands-turné med ”Det var en gång…” under våren. Hanaholmens Kulturcentrum engagerar oss till projektet ”Svenska.nu” och under ledning av regissören Marina Motaleff arbetas föreställningen om från en helaftonsföreställning på två timmar inkl paus  till en kortversion på 55 minuter som får nytt namn: ”Tankar från en väntsal”. Vi gör två skolturnéer i Finland under hösten och spelar dessutom på Ebba-festen i Jakobstad. Egna spelningar i Stockholm och på visfestivaler i Uppsala och Sunne samt i Finland. Smygspelar på Hangö-festivalen när jag gästar Wesley Koivumäki med två låtar. Taube-gruppen spelar på Söders Visdag och i Kungsträdgården.
Planerar Barbro Hörberg-skiva och en Barbro Hörberg-föreställning. Gör en kort testversion på Folkkulturcentrum i november som får ett bra mottagande. Forskar på Visarkivet. Designar affischer och hemsidor. Läser talböcker. Fortsätter fara till Finland så ofta jag kan.

2012 
Och det är lite slitigt med det här farandet över Östersjön…
Spelar in tolv av Barbro Hörbergs visor under ett par intensiva dagar i januari under ledning av Gunnar Nordén. Fortsätter forska om Barbro Hörberg i arkiven, och reser till Göteborg för att träffa hennes bröder. Kommer hem med massor av material. Träffar även Barbros och Jan Stenvinkels dotter Liza Stenvinkel, och pratar med andra som känt Barbro. Forskar och skriver, och i februari börjar repetitionerna under ledning av regissören Sture Ekholm. Premiär den 7 mars på Salong Skeppar Karl, och sedan föreställningar i Göteborg, Halmstad, på Åland och i Helsingborg. Skivan ”En gång hörde jag en melodi. Anna Döbling sjunger Barbro Hörberg” släpps den 21 mars. Spelar på Taubesällskapets årsmöte tillsammans med Gunnar Nordén. Spelar på Steninge Visfest.
Inleder samarbete med pianisten Martin Östergren.
Spelar ”Tankar från en väntsal” på skolturné i Finland i april, och på höstturnéer i samarbete med Krenova i Västerbotten i september och i Norrbotten i oktober. Börjar skriva dikter. Får vistelsestipendium från SKAP och tillbringar tio dagar i Paris. Wesley går ner på knä och friar till mig vid Seines strand. Jag svarar ja (så klart) och vi förlovar oss den 10/11.
Debuterar som ensamartist till eget gitarrackompanjemang. Översätter en otroligt fin norsk visa av Louis Jacoby, ”Hverdag”, som får heta ”Vardag” på svenska.
Yonna tar studenten, och far ut i världen. Och jag inser att jag nu är övertalig i företaget Familj – min tid som hemmavarande mamma är över efter nästan 27 år.

2013

Januariturné med ”Tankar från en väntsal” i Svenskfinland. Arrangerar ”Systrar på scen” på Etablissemanget den 8 mars tillsammans med Lolita Ray – en kvinnodagskonsert med ett helt gäng fantastiska kvinnliga musiker, artister och låtskrivare. Fullsatt och fantastisk stämning, en riktig energikick!
Flera ensamspelningar, och jag vinner mer och mer över rädslan. Roligt!
Festivalspelningar i Stockholm och Köpenhamn.
Flyttar till Finland och blir sambo med Wesley i augusti, och i samma veva gör han och jag konserter på Café Gamla Stan i Ekenäs – mina första spelningar som invandrare. Massor med folk i den underbara 1700-talsmiljön.
”Med ögon känsliga för allt” spelas på Etablissemanget den 9 september, på Barbro Hörbergs födelsedag, och det är magiskt… Fler Hörberg-föreställningar i oktober, i Stockholm och i Växjö.
Charlotta Haldén översätter en av mina visor, och det gör hon så bra att vi ska fortsätta att samarbeta under 2014.
Tackar ja till att medverka som skribent i den nya nordiska vistidningen Viser/Visor och gör en stor artikel om festivaler och festivarrangerande till premiärnumret.
“Tankar från en väntsal” blir i hård konkurrens en av de utvalda produktionerna till Riksteaterns utbudsdag i Västerås den 15/2 2014. Vi är mycket glada.
Spelar in ”Vardag” hos Gunnar Nordén och planerar att släppa den som singel under början av 2014.

2014
Fortsätter som skribent i Viser/Visor och gör den här gången ett personligt porträtt av finlandssvenska stjärnskottet Frida Andersson.
Vardag” släpps i Sverige och Finland i januari. Jag gör även en del radio i Finland under vintern och våren med anledning av singelsläppet. Vi medverkar med ”Tankar från en väntsal” på Riksteaterns utbudsdag i Västerås i februari, och spelar föreställningen i Jyväskylä med omnejd – fem föreställningar en aprilvecka i strålande solsken.
Med Wesley spelar jag på Söders Visdag i juni, på Tjörns Visfestival, i Hunnebostrand och på Fritt Spelrum i Blekinge i juli, i Stockholm i september och oktober.
Jag medverkar i finsk TV två gånger: i januari i Bettina Sågboms talkshow “Bettina” och i augusti gör jag debut som schlagersångerska på franska och italienska i den nya produktionen “På resande not” som spelas in i förväg och sänds senare under hösten.
Men det som utan konkurrens både toppar och dominerar året är mitt och Wesleys bröllop den 9 augusti. Kärleken blommar!
Den 1 september går Wesley på alterneringsledighet från sin tjänst, och vi bestämmer oss för att våga pröva något nytt – i oktober flyttar vi till Gotland för i första hand ett år. Vi hyr ett vackert gammalt kalkstenshus i Vamlingbo på öns södra del. Spännande och roligt att bli glesbygdare! Vi går med i den lokala kyrkokören båda två.
I december publicerar jag “Annas Julskafferi” – en musikalisk julkalender på nätet.
Och bokningar för 2015 börjar så sakteliga ramla in.

2015
Fortsätter som skribent i Viser/Visor. Nu skriver jag en artikel om Barbro Hörberg.
Får min första spelning som gotlänning, på Club Acoustic på Nunnan i Visby. Spelar med resefamiljen igen när “Tankar från en väntsal” gästspelar i Sala. Får ett fantastiskt erbjudande att komma med som gäst på International Songwriters Retreat i Tartu, Estland. En vecka med ledarna Brett Perkins och Annika Fehling och låtskrivare från England, Estland, Norge, Danmark och Sverige. Jag skriver med olika nya vänner, och kommer hem med fem låtar i bagaget. En underbar upplevelse!
Vi planterar och sår och det växer så det knakar! Wesley bygger västhus och där knökar vi in en del av de 70 tomatplantor som frodas. Resten får bo på glasverandan och i trädgården…
Jag spelar på HVA Nordisk Visefestival i Horten, Norge, i maj. Och i juni blir det debut i Vamlingbo för mig och Wesley. Känns faktiskt som ett inträdesprov i bygden när vi ställer upp oss i en fullsatt Vamlingbo kyrka. Efter konserten är vi alldeles höga av värmen från den fina publiken! I juli drar vi upp till Stockholm för ett kort gästspel på Stockholms Visfestival i Kungsträdgården, och senare i samma månad blir det återseendets glädje när Lill-Britt Siv återuppstår för en enda spelning i Finland, på Liljevisan i Liljendal. Hurra!
I augusti har jag återigen glädjen att få medverka på Visbyfestivalen, denna låtskrivarnas egen festival på Fornsalens vackra gård.
Och vi skördar spenat och bondbönor och lök och potatis och tomater och gurka.
“Med ögon känsliga för allt” far iväg på en liten turné i september med spelningar i Stockholm, Timrå och Borlänge. Och september kröns med en spelning på Taubekryssningen på Viking Cinderella. Sen bär det hem till ön igen, igen till äpplen och päron och salmbär och björnbär. Bråda tider i skördetider!
I december gästar Wesley och jag Maris Café i P4 Radio Gotland och spelar några visor i direktsändning. Sen blir det jul. Och jag har bestämt mig för att göra ett nytt soloalbum.

2016
Jag skriver, översätter och tonsätter. Solja Krapu-Kallios dikt “Hem i dig” (som hon läste för Wesley och mig när vi vigdes) får musikalisk dräkt. Och jag får tillstånd att översätta Susan Werners underbara “Sorry about Jesus”, och godkännande att göra en cover på en av mina absoluta favoritvisor – Sven Kristerssons “Ljungen”. Gamla texter får ny musik. Och nya låtar föds. Allt mynnar ut i inspelningen av mitt fjärde soloalbum “Baserat på en sann historia” som spelas in i omgångar under våren och sommaren hos Gunnar Nordén i Supro Studio i Stockholm. Albumet släpps den 26 oktober och jag gör en releaseturné som sträcker sig över tre veckor och två länder – Sverige och Finland. På många spelningar får jag fint besök av kollegor som tolkar mina tidigare låtar. Fantastiskt roligt! Skivan får fina omdömen från lyssnare och publik, och Tom Gardberg skriver i recensionen i Åbo Underrättelser att “Anna Döbling är utan tvekan en av de största pärlorna i det svenska halsbandet av kvinnliga vistrubadurer…”. Glad och tacksam!
Jag spelar Barbro Hörberg-föreställningen i Åstorp och i Valdemarsvik på vintern och våren, i Norge på försommaren och sedan på begäran igen i Hökarängen till hösten. Föreställningen i Åstorp recenseras i nättidningen bmz.se och får ett mycket fint omdöme.
Vi bildar en musikförening: Storsudrets VisFolk. Under sommaren arrangerar vi en konsertserie på Bottarve Museigård som blir mycket uppskattad, med finfina artister – totalt fem konserter och tio akter (läs mer på visfolk.se). Föreningen hinner också med att arrangera två öppna scener i Vamlingbo Bygdegård.
Jag gör några spelningar på “hemmaplan” tillsammans med Wesley också, och en i Norge. Och jag fortsätter som skribent i Viser/Visor och gör ett porträtt av Elona Planman.
I november är jag gästlärare på Löftadalens Folkhögskolas singer/songwriterlinje.

Fortsättning följer…