FÖRESTÄLLNINGAR

affisch2a
Med ögon känsliga för allt. En berättelse om Barbro Hörberg.
“…långa stående ovationer från en gripen och tacksam publik.”


tankar_fran_en_vantsal-e1383920993151-150x150
Tankar från en väntsal

“Precis som det finns må bra-filmer så finns det också må bra-shower. ”


 

 

 

 

 

 

affisch2a
Med ögon känsliga för allt. En berättelse om Barbro Hörberg.

Barbro Hörberg var en av Sveriges mest älskade visartister när hon gick bort i april 1976, endast 43 år gammal. Då hade hon hunnit sjunga sig in i svenska folkets hjärtan med visor som ”Med ögon känsliga för grönt”, ”Gamla älskade barn” och ”Sommarö”. Hon berättade om rädslan att inte bli älskad, om att misslyckas, om att inte kunna sova…
Föreställningen är en hyllning till hennes sångskrivargärning, och samtidigt en berättelse om henne själv – och om att vara människa. På scenen står visartisten Anna Döbling. Pianist är Per Rosenius. Sångtexter: Barbro Hörberg. Musik: Barbro Hörberg, Tomas Adolphsson/Anders Falk, Nils Hansén, Lars Berghagen m fl. Manus: Anna Döbling. Regi: Sture Ekholm. Längd ca 75 minuter.

Med ögon känsliga för allt hade urpremiär i Stockholm den 7/3 2012. Föreställningen har sedan dess spelats på turné i Sverige, Norge och på Åland och spelas fortfarande.

Läs mer och boka på Riksteaterns Scenkonstportal.


Recensioner:
”En glänsande föreställning, en monolog framförd av en professionell skådespelare och vissångare, Anna Döbling/…/ Med dramatisk inlevelse, med ord, sång och gestik, som tog tag från minut ett, lät skådespelaren bilden av en sargad och sårbar människa växa fram – en begåvad artist som hade svårt att finna sig själv och sin plats i världen. /…/ långa stående ovationer från en gripen och tacksam publik.”
www.puv.se 2013-10-18

”Det finns några stycken riktigt duktiga artister där ute som gör suveräna Barbro-covers./…/ Och jag måste säga att Anna Döblings välspelade, initierade och empatiska föreställning för mig intar en särställning genom sitt djup, sitt briljanta manus och Annas förmåga att trollbinda publiken med sitt skådespeleri och sin närvaro./…/ Och som ytterligare en kvalitetsaspekt märktes den medvetna och genomtänkta regin.
japetus.wordpress.com 2015-09-18

”/…/ett tätt, poetiskt, innerligt och djupt mänskligt porträtt av en av våra största kvinnliga sing/songwriters inom vår svenska vispoesi – Barbro Hörberg. /…/ Anna Döbling gestaltar Barbro Hörberg med samma lågmälda, finstämda uttryck och s.k. intima pratsång som Hörberg själv använde sig av. Det fordras en skådespelare, snarare än en sångare för att Barbro Hörbergs texter skall komma till sin rätt. Anna Döbling behärskar båda yrkena och tillsammans med Per Rosenius skapades en levande, tät bild av denna unika artists korta liv och karriär. Det är en vältajmad, avskalad och driven föreställning med ett gediget researcharbete bakom.”
www.bmz.se 2016-01-31

 

 

 

 

 


 

tankar_fran_en_vantsal-e1383920993151-150x150
Tankar från en väntsal

En lyrisk, komisk, ömsint och absurd föreställning med resandet som huvudtema. Estradpoeten Solja Krapus dikter varvas med sånger av och med Anna Döbling och Thomas Lundin, till ackompanjemang av Per Rosenius. I föreställningen ingår dessutom sånger av bl.a. Benny Andersson/Kristina Lugn, Lars Huldén och Christer Jonasson.

Tankar från en väntsal hade urpremiär i Helsingfors i november 2010 och har sedan spelats på turné i Finland , och med gästspel i Stockholm, för vuxna och gymnasieungdomar. Föreställningen spelas fortfarande.
Skolföreställningarna i Finland görs i samarbete med nätverket Svenska Nu!
Tankar från en väntsal finns både i en helaftonsversion med paus och i en kortare 80-minutersversion utan paus.

Läs mer och boka på Riksteaterns Scenkonstportal.


Recension:
“Grands konsertsal förvandlades till tågstation i fredags då tre artister visade hur man gör show av ett gemensamt intresse. Precis som det finns må bra-filmer så finns det också må bra-shower. Föreställningen bjuder på en upplevelse som gör en varm inombords och får en att skratta. I samma takt som artisterna sjunger och berättar om resor till fjärran länder vaknar också den egna reslusten /…/Scenen föreställer en väntsal där tre resenärer möts för att under en flyktig stund sjunga och berätta om sina drömmar, sin längtan bort och sin längtan hem. Det är enkelt och avskalat och kombinationen sånger/dikter fungerar förvånansvärt bra. Pricken över i är pianisten Per Rosenius som iklädd konduktörsmössa ackompanjerar på flygel och som bakgrundsvokalist.”
Pia Perokorpi, Borgåbladet, 2010-11-23